- Csokoládé
- Csokoládé desszert
- Forrócsoki
- Táblás csokoládé
- Tea
- Fehér tea
- Fekete tea
- Gyümölcs tea
- Herba tea
- Oloong
- Redbush tea
- Rooibos tea
- Tea
- Tea kiegészítők
- Zöld tea
- Kávé
- Instant kávé
- Őrölt kávé
- Szemes kávé
- Ajándékcsomag
- Ajándékcsomag
- Aszalt gyümölcs, zöldség
- Aszalt gyümölcs, zöldség
- Magvak
- Magvak
- Lekvár
- Borzselé
- Lekvár
- Lekvár-
- Szeszes ital
- Bor
- Égetett szesz
- Pálinka, párlat
- Pezsgő
- Sör
- Szezonális termék
- Egyéb
- Hüvelyesek
- Hüvelyesek
- Keksz
- Dán
- Német
- Olasz
- Osztrák
- Svájci
- Méz
- Méz
- Szörp
- Szörp
- Sütés-főzés
- Cukor
- Ecet
- Fűszer
- Gomba
- Kakaó
- Konzerv
- Köretnek
- Olaj
- Olasz száraztészta
- Olivabogyó
- Olívaolaj
- Reggeli
- Sütéshez
- Szósz
- Tészta
- Jégkrém
- Häagen-Dazs
- Ledo
- Mövenpick
- Cukorka
- Üditő, ásványvíz
- Ásványvíz
- Üditő
Receptek
DESSZERTEK
Citromos kosárkák (francia)
Hozzávalók 6 személyre:
- 40 dkg friss áfonya, vagy más éppen érő puha gyümölcs
- 3 db citrom
- 15 dkg finomítatlan kristálycukor
- 4 db tojás
- 3 dl tejszín
- 7,5 dkg porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, osszuk szét a gyümölcsöt a 6 db süthető kerámia tálkában.
Egy tálba tegyük a citromok reszelt héját és a levét. Egy másik tálba keverjük össze a kristálycukrot a tojásokkal, öntsük bele a tejszínt, majd a végén a citromot és a héját. Habverővel keverjük simára és a citromkrémet öntsük a 6 db tálkába. Ha elkészült állítsuk vízfürdőbe és kb. 30 percig süssük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hintsük meg a porcukorral, és tegyük a forró grillezőbe, hogy a porcukor arany barnára piruljon a tetején. Hidegen tálaljuk.
Creme brüleé (francia)
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 db vaníliarúd
- 500 ml tejszín
- 5 tojás sárgája
- 25gr finomítatlan kristálycukor
- porcukor
Elkészítés:
A vanília rudat hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, és a tejszínnel együtt lassú tűzön forrásig hevítjük, de nem forraljuk föl. Vegyük le a tűzről. Közben a sütőt 160 fokra melegítjük. Egy fém tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd beleöntjük a tejszínt is, Forrásban lévő víz fölött pár (kb. 5-6) percig keverjük Ha elkészült süthető kerámia tálkákba töltjük, majd vízfürdőben betesszük a sütőbe, kb. 20 percig sütjük, akkor jó ha már pudingszerűen szilárd a krém. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk , majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral és grillező pisztollyal a tetején lévő porcukrot karamellizáljuk.